Oceanbryggeriet – Järntorgets Arbetarporter

Land: Sverige

Alkoholhalt: 9.0%

Färg: Väldigt mörk

Smak: Kraftig smak av chocklad och lakrits.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (5 votes cast)
Oceanbryggeriet - Järntorgets Arbetarporter, 8.4 out of 10 based on 5 ratings

POST A COMMENT

You must be logged in to post a comment.

3 Responses

 1. Mats M says

  Hade väldigt höga förväntningar om denna. Till viss del är de uppfyllda och andra inte. Den är oljig i konsistensen och något grumlig. Stor beska med standard smak av kaffe och soja samt en något bränd ton vid rätt temperatur.
  Den är god, väldigt god för att vara en porter men det finns Imperial stouts som smakar likadant.
  Prova gärna, men förvänta dig inget underverk.

 2. Stefan M says

  Efter ett par år har jag äntligen fått möjligheten att testa denna porter. Smaken är varijerande beroende på temperatur, vid lägre temp får man fram en krämig lakrits karraktär med inslag av soja choklad och kaffe, låter man den stå och mogna till på bordet blir den oljig och fyllig med lång eftersmak och viss beska. Det vi ska vara stolta över är att den är svensk bryggd.

 3. ankan says

  Den här ölen är min absoluta favorit. Jag fick upp ögonen för detta underverk till öl på Hotel Novotel i Göteborg på en porterfestival. Ölen fick många utmärkelser under porterfestivalen.

  Personligen anser jag att livet inte är värt att leva ifall tillgången till Oceanbryggeriets arbetarporter skulle försvinna.

  Tillgången är dock ett problem, eftersom Oceanbryggeriet bara brygger denna öl till Bishop Arms på Järntorget i Göteborg. Den finns således ingen annanstans. Har du vägarna förbi Göteborg, stanna till på Järntorget, gå in på Bishop Arms och beställ en Arbetarporter. Njut av livet!